"Şalgam Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?"

Adana Şalgamı Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Meşhur Adana şalgamı, yapımı zorlayıcı ve zahmetli bir içecek olduğundan üzerinden hassasiyetle durulması gereken bir işlem olarak öne çıkar. Ev yapımı Adana şalgamı yapabilmek adına birçok etkene dikkat edilmeli ve kuralların tamamı hassasiyetle takip edilmelidir. Adana Şalgamı kapsamında öncelikli olarak kullanıcıların dikkat etmeleri gereken en önemli konulardan biri malzemeleri doğru seçmek olacaktır. Adana şalgam tarifi bağlamında kullancıların edinmesi gereken malzemeler arasında kırmızı pancar ve siyah havuç gibi sebzeler yer alır. Tüm bunların yanı sıra Adana şalgam yapımı konusunda kullanıcıların üzerinde hassasiyetle durması ve dikkat etmesi gereken etkenler şu şekilde sıralanabilir:

Adana Şalgamı Yaparken Gerekli Olan Malzemeler Hakkında Merak Edilenler

Şifalı Adana Şalgamı yapımı sürecinde şalgam yapmak isteyen kullanıcıların belki de en sık yaptıkları hatalardan biri sebzeleri karıştırmaktır. Bu doğrultuda kullanıcılar şalgam için genel olarak sadece kırmızı pancarın yeterli olduğunu düşünürler. Hatta, bazı kullanıcıların şalgamın sadece kırmızı pancardan yapıldığına dair yayılmış bir şehir efsanesi durumu da mevcuttur. Her ne kadar Adana şalgam yapımı sürecinde kırmızı pancar sebzesi gerekse de tek başına yeterli olmayacaktır. Şalgam yapım süreci kapsamında kırmızı pancar haricinde, siyah havuç denen ve şalgamın yegane bitkisi olan şalgam havucu da gerekmektedir. Genel olarak şalgam havucu, bu içeceğin yapım sürecinde kırmızı pancardan daha önemli ve daha büyük bir etkiye sahip olan bir bitki olarak öne çıkar. Bu doğrultuda kullanıcıların bu etkene dikkat etmeleri ve sebzeleri doğru almaları gerekmektedir.

Şalgam Suyu Neden Bekletilerek Yapılır?

Şalgam suyu bekletilerek yapılır çünkü turşu mantıkı ile hazırlanması gereken bir içecek olarak öne çıkar. Bu doğrultuda Adana şalgamı nasıl yapılır sorusuna yanıt verirken süreleri ve dinamikleri bilmek yararlı olacaktır. Kırmızı pancar ve siyah havuç belirli kıvama getirilip diğer gerekli malzemeler de elde edildikten sonra, bekletilmesi gerekir. Yaklaşık olarak 15 ila 20 gün arasında oda sıcaklığında ve içi su dolu kavanozda bekletilen sebzeler, şalgam suyunun oluşması için elverişli ortamı sağlarlar. Gerekli olan süre geçince de şalgam suyu elde edilmiş olur.

Şalgam suyu neden bekletilerek yapılır sorusu için bir diğer yanıtsa, bunun bir nevi turşu suyu olmasından gelir. Turşu suyu kıvamında olan şalgam suyu elde edildikten sonra bekletilen sebzeler de turşu niyetine tüketilir. Tüm bunların yanı sıra, şalgam suyunun yoğunluğu ve kıvamı; sebzelerin bekletilme süresi ile doğru orantılıdır. Sebzeler ne kadar çok bekletilirse meşhur Adana şalgam suyu yoğunluğu da o derece artar ve lezzet de o denli güzel olur. Aynı şekilde şalgam suyunun bekletilerek yapılmasının bir diğer önemli nedenlerinden biri de şalgam suyunun kıvamının geç geliyor oluşudur. Kıvamı geç oluşan şalgam her zaman daha lezzetli olur.


banner1